Властите предупреждават за възможни опашки на пунктовете към Гърция

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 101 | Брой коментари 0
11:44 01.07.2020

 

С новите декларации, които трябва да се представят при преминаване на границата с Гърция на контролните пунктове могат да възникнат проблеми и да се образуват големи задръствания, заяви премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерския съвет. Вътрешният министър Младен Маринов отчете, че към момента преминаването на граничния пункт "Кулата" става нормално и няма опашки, но ситуацията е динамична. Пунктът е посочен като единствения от гръцката страна, през който може да се минава с автомобил. Временно се позволява и преминаването през "Маказа", но се очаква по обяд днес гръцките власти да го затворят, каза Маринов.

Премиерът Бойко Борисов се възмути от факта колко дисциплинирани са българите, когато пътуват в чужбина и колко протестират срещу ограниченията в страната.

"Ние когато казахме само информативна декларация на съвсем елементраните КПП-та, когато затваряхме границите, какъв шум беше. Сега Гърция въвежда електронно заявление - всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък плащат такси за магистралите, въобще, счита се за най-нормалното", заяви той./Дневник бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени