Coca Cola

Вижте формулата за постигане на истинско щастие

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 441 | Брой коментари 0
15:05 31.07.2013
Много опити са правени в опит да се постигне щастие в живота, от не един и двама души. Този път обаче е различно, един мъж заявява, че не само е открил пътя  за постигане на щастието, а дори е измислил и формулата за щастлив живот, съобщава в. "Дейли мейл"
 
След като провел изследване за това какво влияе на щастието на хората, какво ги прави щастливи, проф. Тод Кашдан създал "уравнение на щастието". Във въпросната формула са включени шест много важни фактора, комбинирането не които води до усещане за пълноценен живот.
 
Ето кои точно са 'магическите' съставки за постигане на щастие:
 
1. Живейте за мига (М)
-Оценявайте звуците, ароматите и гледките, които всеки ден ви обкръжават.
 
2. Бъдете любознателни (С)
-Изследвайте непознатото, мистериозното и интересното най-малко веднъж дневно.
 
3. Правете нещата, които обичате (L)
-Нещата, които със сигурност правят живота ви по-щастлив, са онези неща, които са важни за вас и които реално ви вълнуват. Правете едно от тези неща, когато сте на работа, и друго след това.
 
4. Мислете за другите около себе си (T)
-Изслушвайте близките си, правете им комплименти. Науката отрича онова широкоизвестно твърдение, в което много хора вярват - че трябва да обичаме себе си, за да ни обичат и другите. Отнасяйте се подобаващо към хората около вас и ще видите, че това ще ви накара да се чувствате много по-добре.
 
5. Подхранвайте любовната си връзка (N)
-Поне два пъти дневно отделяйте време и внимание на партньора, приятелите, семейството си. Учените са установили, че най-щастливите хора на планетата винаги имат до себе си някого, когото обичат безрезервно.
 
6. Грижете се за тялото си (B)
-Тук не говорим за тичане, хиляди затрудняващи упражнения и лишения от вкусни изкушения. Единственото, което е добре да правите всеки ден, е да се храните поне по три пъти и да се движите поне по 30 минути.
 
Формулата на щастието на проф. Кашдан изглежда така:
 
(Mx16 + Cx1 + Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33)
Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени