Lotus homes

Витоша е отворена за излети от днес

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 204 | Брой коментари 0
08:38 03.05.2020

Излетите в природен парк Витоша са разрешени от днес. Туристите обаче ще трябва да разчитат на собствен транспорт, тъй като автобусните линии до планината остават затворени.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от кв. „Драгалевци“ до Морените и от кв. „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11.00 и 14.00 часа тези пътища ще се затварят за автомобили. Автомобилите ще спират в дясната лента и хората ще продължават пеша. Пикник е разрешен само за едно семейство.

На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

"Ще се съблюдават правилата и разпорежданията на Националния оперативен щаб, като необходимата дистанция от 2 метра между хората", обясни за NOVA Красимир Димитров от Столичната община.

Парковете в града остават отворени за посещения, но според разпорежданията и организацията е същата, както и до сега - еднопосочно движение и разчертаните маршрути.На общинарите ще помагат служителите на природния парк и на Западното горско стопанство./Монитор

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени