Високо отличие за учителка от СУ "Св.св.Кирил и Методий" в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 924 | Брой коментари 0
07:34 04.11.2017

На 01.11.2017г. г-жа Доротея Андонова-Костадинова, дългогодишен преподавател по български език и литература в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Радомир бе наградена от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова с традиционната награда „Константин Величков“ в Министерството на образованието и науката.

Наградата „Константин Величков“ се присъжда за високи постижения и принос за развитие на образованието в три категории - „Работа с ученици с изявени дарби“, „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“ и  „Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство“.

В категория „Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство“ отличените са двама. Едната награда е за Доротея Андонова-Костадинова, главен учител по български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Радомир, под чието ръководството в община Радомир всяка година се организират поредица от изяви под надслов „Олимпизъм-Изкуство-Спорт-Красота” в чест на Международния олимпийски ден. Тя е ръководител на литературен клуб към читалище „Напредък” и театрално студио „Деветте музи” към училището.

Втората награда е за Меслия Камберова, ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“ в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Върбина, област Смолян. Тя е разработила и внедрила в училище електронна платформа MOODLE и виртуална класна стая. Благодарение на нейната работа по различни проекти материално-техническата база на училището е обогатена с компютри, лаптопи, таблети и проектори.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени