Visa и Mastercard свалят таксите за картите си в Европа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
08:24 30.04.2019

Американските Visa и Mastercard бяха принудени значително да намалят таксите за плащания в Европа с банкова карта, издадена извън региона, в САЩ или Азия. Това обяви днес Европейската комисия, цитирана от АФП.

Двете компании, които бяха обект на остри критики на европейската изпълнителна власт от години по тази тема, "се ангажираха да намалят си средно с 40 на сто комисионните си, удържани за плащания, правени чрез карти, издадени извън Европа", се посочва в комюникето на Еврокомисията.

Тези ангажименти, които вече са задължителни за Visa и Mastercard, "ще намалят разходите на търговците на дребно, които приемат плащания, направени с карти, издадени извън европейското икономическо пространство", обединяващо ЕС, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, уточнява ЕК.

Visa и Mastercard удържат такси за трансграничните плащания и досега те бяха доста по-високи за картите, издадени извън европейското икономическо пространство в сравнение с прилаганите за издадените вътре в него.

Крайните разходи се поемат от търговците, при които потребителят е направил покупка с карта. А търговците на дребно на свой ред си ги възстановяват, вдигайки цените за стоките си./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени