Виртуални майски празници в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 639 | Брой коментари 0
07:25 01.05.2020

Човечеството е изправено пред изпитание, поставящо ни в ситуация на нечувано, драматично затруднение с глобални размери. В тези тежки времена образованието се превърна в спасителното лекарство за болното човечество. След обявяването на извънредното положение РУО – Перник реагира максимално бързо. В рамките на три дни учителите в Перник стартираха с дистанционното обучение, без предварителна подготовка, без да знаят какво ги очаква и дали ще бъде успешно. Образованието, което наложиха в областта, напълно отговори на очакванията на дистанционното обучение. В професионалните групи на учителите във Вайбър и Фейсбук не спира да тече информация и да се обменят ресурси, практики, презентации, мнения, идеи. Благодарение на тези групи много учители и ученици започнаха работа върху проектно-базираното обучение, което има сериозен принос за успешното протичане на образователния процес в условията на обучението от разстояние.

РУО – Перник ще отбележи подобаващо майските празници като дни на просвещението, духовността и културата. Учениците ще се включат в различни и интересни проекти. Ще изработят поздравителни картички за пенсионирани учители. За Деня на труда и международната работническа солидарност ще има празнични концерти и изложби. Денят на храбростта и родолюбието ще бъде отбелязан с тематични презентации и видеорецитали. Конкурсът „Европейски ценности“ за есе и рисунка ще бъде посветен на 9 май – Денят на Европа и победата над фашизма. Учениците ще създадат виртуална изложба на рисунки, а есетата ще се включат в електронен сборник. Жури от по-големи ученици ще подбере рисунки за илюстрации и корици на сборника. 11 май – Денят, в който Българската православна църква почита паметта и делата на Светите равноапостоли Кирил и Методий, е патронен празник на осем училища в област Перник. Заради извънредното положение тази година те ще празнуват чрез предизвикателството „патронен празник онлайн“. „Редя буквите в редички за радост на всички“ – в тази интересна инициатива ще се включат учениците от начален етап. Те ще реализират собствен творчески текст. Днес повече отвсякога се нуждаем от силата на буквите, за да преодолеем това изпитание. Българите сме показали, че независимо от всичко оцеляваме.

Пернишките образователни институции остават верни на своето достойно призвание да възпитават учениците в духа на родолюбие и патриотизъм, дори и по време на пандемия. Конкурсът „„Декоративни шрифтове“, посветен на българските букви, ще стимулира ученическото въображение за един различен поглед върху българската азбука. Какво е празник без цветя? Инициативата „Цветя за празника“ ще покаже как живи цветя могат да се нарисуват или моделират върху хартия или други материали. Готварският курс „Кулинарна азбука“ ще провокира ученици и родители да споделят как в условия на изолация приготвят бисквити под формата на различни букви, с които да подредят свои послания.

Времената днес налагат всички в образователната система да работят за националното самоосъзнаване на българския народ, за да усетят повече хора съзидателната енергия на образователната система. РУО – Перник се надява в предложените инициативи да се включат активно ученици, учители, директори и родители. Най-добре представилите се участници във всички изяви ще бъдат отличени.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени