mycomputer.BG

Виктория Велинова, Спортен клуб „Виктория“: „Кракра къп“, който организирахме, е първият международен турнир в историята на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 334 | Брой коментари 0
14:29 19.06.2019

Кракра къп“, който организирахме в Перник, е първият международен турнир в историята на Перник. Това каза за предаването „Перничани- потомците на Кракра“ на Радио „Фокус“ Виктория Велинова, треньор на клуба по художествена гимнастика „Виктория“ в Перник. „Дойдоха 22 клуба от цяла България, 4 клуба от Гърция и 1 от Кипър. Това е една сбъдната мечта“, каза Велинова и допълни, че тази година Община Перник е помогнала в организирането на турнира. Отпуснати са били 2 000 лева, с които са закупени купи и медали. Освен това Общината е дала залата „Борис Гюдеров“ безвъзмездно за състезанието. Велинова изрази надежда от институцията да помогнат и за тренировъчна зала. Най-големият проблем на клуба по художествена гимнастика „Виктория“ е липсата на зала, допълни още треньорът на клуба по художествена гимнастика. „ Децата, които посещават клуба са над 120. Групите са запълнени, не записваме повече деца, защото няма зали, в които да се настанят желаещите да тренират.“

 Велинова обърна внимание, че ако бъде намерена зала има и уговорен специалист по художествена гимнастика, който да помага за новите групи. Най-малките спортисти са на 3 години, а най-големите са на 14 години, уточни тя. Художествената гимнастика и спортът като цяло възпитава у децата упоритост и дисциплина, каза още тя.

 „Тази година януари месец заминах с Яна Борисова, която е една от най-атрактивните състезателки в нашия клуб. Отидохме в Атина на много силен турнир. И тя стана първа в общото класиране, първа на топка и втора на без уред, което страшно много ме зарадва, защото се доказа, че това дете има качества за шампион и всички го оценяват. Ходим на доста състезания в чужбина, но всичко това е свързано със много разходи и е трудничко“, разказа треньорът.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени