mycomputer.BG

Viber прекъсва деловите отношения с Facebook

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 171 | Брой коментари 0
14:53 26.06.2020

Едно от водещите приложения за съобщения и безплатна комуникация в света, компанията "Ракутен Вайбър" обяви, че прекратява всякакви бизнес отношения с Facebook.

„Злоупотребата с потребителски данни и невъзможността да се противопоставим на насилствената реторика на Facebook преминаха всички граници. Поради това Viber предприема съответни мерки, като например спиране на купуването на рекламно пространство и премахване на всички точки за контакт от своята платформа, за да защити повече от милиард от своите потребители“, се казва в изявлението.

Изпълнителният директор на компанията Джамел Агауа заяви, че Facebook продължава да тълкува погрешно своята роля в съвременния свят.

 „Компанията се характеризира с безразсъдно отношение към данните на потребителите и липса на поверителност в приложенията си, а сега и шокираща липса на необходими мерки за защита на обществеността от реч на омраза, която заплашва социалния ред и мира. Не претендираме да сме тълкуватели на истината, но факт е, че много хора изпитват дискомфорт от неограниченото разпространение на насилствено съдържание и компаниите просто трябва категорично да се противопоставят на това явление“, каза Агауа.

 Дейностите, които ще доведат до премахването на точките за контакт с Facebook от приложението Viber, ще бъдат завършени до началото на юли 2020 г., а закупуването на рекламно пространство във Фейсбук ще бъде незабавно спряно, се казва в съобщението. /Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени