Веселие и безплатна сръбска скара на "Рощилиада" в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2154 | Брой коментари 0
07:32 09.08.2018

Богата културна програма, съчетана с парад на мажоретки и много веселие, подготвят в Перник представители на туристическа организация на сръбския град Лесковац, съвместно с читалище „Елин Пелин“ по повод 29-ия фестивал на сръбската скара „Рощилиада“.Събитието ще бъде на 10 август и ще започне с дефиле от 16,30 часа, а от 17 часа пред Двореца на културата ще се раздадат безплатно плескавици и кебапчета, направени от майстори на прочутата сръбска скара. В рамките на визитата си организаторите ще разкажат за историята на фестивала и програмата за тази година.

И тази година най-големият и най-посещаван фестивал на скарата в Лесковац ще се проведе от 27 август до 2 септември. Той ще приюти десетки майстори на скарата, всяка вечер за гостите на фестивала ще има изпълнения на изявени певци от Сърбия. Ще има програми на самодейни състави, на оркестри, ще се подредят изложби, посветени на фестивала.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени