Великобритания обмисля да бойкотира Световното по футбол в Русия?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 334 | Брой коментари 0
08:34 11.03.2018

Великобритания обмисля варианта да бойкотира Световното първенство по футбол, което тази година се провежда в Русия. Това ще се случи, ако бъде доказано, че зад отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия стои Москва. Според източници на вестник „Таймс“, британските официални лица водят преговори с американските и европейските си съюзници в търсене на координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки срещу Русия, в случай че бъде доказано участието на Руската федерация в убийството на двойния агент и дъщеря му, посочва БГНЕС.

"Бойкотът на Световната купа определено е една от възможностите", издава източникът на вестника от министерството на отбраната.

 "Таймс" отбелязва още, че под бойкот на Световното първенство по футбол в Русия се разбира игнорирането на високопоставени политици и длъжностни лица, или дори отказ на Англия от турнира.

Другите страни, които участват в последния етап на шампионата - Полша, Австралия и Япония – може също да се присъединят към подобна инициатива, пише вестникът.

 "Обсъжда се широк спектър от възможности", заключва медията./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени