Великден наближава! 8 неща, които да направите преди празника

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 527 | Брой коментари 0
15:12 03.04.2018

Първият признак за наближаването на Великден е настъпването на пролетта. С новия сезон от годината идва и желанието за промяна - вкъщи, а защо не и в личен, и в работен план. Сега обаче се спираме на дома и как да се погрижим за него преди настъпването на празничните дни.

 1. Освободете се от всички неща, които напомнят за зимата. Дебели одеяла, топлите чехли, големите керамични чаши за какао и не на последно място - обемните, топли пуловери.

 2. Осигурете допълнително място за спане. За празниците може да дойдат неочаквани гости - приятели или далечни роднини, добре е да бъдете подготвени за всеки случай.

 3. Освободете допълнително място. През почивните дни къщата е пълна с хора, особено ако имате и гости, погрижете се за комфорта на всички, като за известно време се отървете от не най-необходимите си вещи - масичката за списания, декоративни табуретки, сувенири и др.

 4. Преди всичко празникът е време за близките хора, възможност да се отърсите от забързания делник и да правите нещата, които обичате, но за които рядко имате време. Затова погрижете се предварително нищо да не попречи на намеренията ви за почивните дни. Не оставяйте къщната работа за утре, свършете наложителните домакински неща като почистване, миене на съдове, пране и се насладете на почивката си.

5. Освен вкусната храна и приятната компания, обстановката в дома е от съществено значение за доброто изкарване на празника. Постарайте се да осигурите празничния дух в дома си с помощта на малките детайли. Не е нужно да претрупвате къщата с десетки излишни сувенири, просто подберете някои декоративни елементи, символизиращи празника и ги комбинирайте с интериора.

 6. Почистването на дома е неизбежна част от подготовката за празника. За да намалите досадата и отегчението от чистенето, се подгответе психически за работата; облечете си удобни дрехи; пуснете си любимата музика, може да извикате и приятел за помощ; Не чистете през целия ден. Оставете си няколко часа за разходка на открито.

 7. Освен че е християнски празник, Великден е и кулинарен празник. За да се справите по-лесно със задачите в кухнята, организирайте работата си от рано. Снабдете се не само с нужните продукти за менюто, но и със всички уреди и съдове, които ще ви трябват, за да не се наложи да ги търсите из къщата в последния момент.

 8. Старите баби казваха, че в събота преди Великден къщата се почиства, а стените се варосват. Не се мотайте повече и боядисайте стаята, която все отлагате. Източник: Vesti.bg.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени