mycomputer.BG

Вече е възможно - проверяваме онлайн за електронни фишове и наказателни постановления от КАТ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 409 | Брой коментари 0
15:13 24.06.2020

 

От днес, 24 юни, всеки български гражданин и всеки с издадена в България шофьорска книжка ще може да провери по електронен път дали има невръчено наказателно постановление (НП) или електронен фиш, съобщава МВР. От полицията напомнят, че досега можеше да се направи проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.

Как може да се направи проверката - чрез услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане".Въвежда се номер на шофьорска книжка и ЕГН/ЛНЧ. В резултат съответният човек вижда онлайн както евентуални неплатени задължения, така и наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове. Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали. Важно е да се знае, че за да стане дължима глобата, наложена с даден административно-наказателен документ, трябва той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите начини - по банков или чрез КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е необходимо шофьорът да посети ЛИЧНО звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес./Актуално ком

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени