Вдигат заплатите в общинските и областните болници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 358 | Брой коментари 0
17:23 08.02.2019

Общото увеличение, с което общинските и областните болници ще могат да разполагат, е 66 млн. лева - 28 млн. лева за общинските и 38 млн. лв. за областните болници. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг след среща на премиера със Сдружението на общинските болници.

„С този ресурс на първо място ще дадем възможност за увеличение на заплатите на работещите в общинските и областните болници”, каза здравният министър.  По думите му общинските лечебни заведения това повишение ще е между 25 и 40%. Между 10 и 15% е увеличението при областните болници. А най-голямо ще бъде увеличението при работещите в малките болници.

От сдружението на общинските болници заявиха, че са доволни и това е една стъпка, която ще помогне за подобряването както на малките лечебни заведения, така и на работещите в тях.

Освен финансово подпомагане, свързано с разходите за персонал, ще бъдат заделяни средства и за нормалното функциониране на общинските болници, тъй като те извършват редица дейности, поясни още Ананиев./Кмета бг


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени