mycomputer.BG

Вдигат на 21 минималната възраст за купуване на цигари в САЩ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 234 | Брой коментари 0
09:09 20.12.2019

Конгресът на САЩ прие днес решение за вдигане на минималната възраст за купуване на тютюневи изделия и електронни цигари от 18 на 21 години на територията на цялата страна, предаде Франс прес.

Промяната, приета от Сената, е част от промяна, внесена в закона за бюджета. Тя ще влезе в сила след около девет месеца.

Досега 19 от 50-те американски щати бяха въвели тази минимална възраст от 21 години за закупуване на тютюневи изделия и електронни цигари. Сега с промяната тя се въвежда във всички щати, от Аляска до Флорида.

В последните години електронните цигари станаха много популярни сред гимназистите и колежаните. 27,5 процента от гимназистите в последен гимназиален клас казват, че са пушили електронна цигара в последните 30 дни, според проучване на правителството за тази година. Преди три години данните са били 11,3 процента.

През септември Доналд Тръмп заговори за пълна забрана на ароматизираните електронни цигари. Това стана, след като през лятото в САЩ имаше множество случаи на сериозно болни хора, пушили електронни цигари. Голямо проучване на здравните власти показа, че причината е съставката ацетат на витамин Е. Към днешен ден има 2409 случая на заболели и 52 починали/Лупа бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени