mycomputer.BG

Важно за учениците в Пернишко

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4750 | Брой коментари 0
20:04 11.11.2020

Учениците от гимназиалния етап в област Перник ще продължат обучение от разстояние в електронна среда на 12 и 13 ноември. По-малките ученици ще си учат присъствено. Това решение беше взето на  Областния оперативен щаб по препоръка на Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление на образованието. Във връзка с увеличения брой новодиагностицирани  с COVID-19 до петък общинските щабове трябва да решат за всяка община как ще продължи учебният процес от идната седмица.

Според справката за област Перник, с положителен тест за COVID -19 са 13 педагози от училищата и 3-ма от детските градини. 10 са учениците заразени с коронавирус, а карантинирани са 156. 

Преди началото на щаба областният управител се обърна с призив към здравните заведения, отговорните институции, общините и гражданите с апел  всеки да покаже своята обществена отговорност и съпричастност.

„Да подкрепим хората, които се борят на първа линия с вируса COVID – 19. Призовавам и шестте общини на територията на област Перник да наберат доброволчески екипи, които да се включат и да помагат при нужда в дезинфекцията на болнични и социални заведения и обществени места. Да съдействат на социалните патронажи за възрастни хора, за да можем да опазим нашите родители, баби и дядовци", сподели инж. Костадинов.

Той отправи и  призив към всички лекари и медицински сестри в област Перник, които имат възможност да се включат в борбата с коронавируса, за да се подпомогнат екипите на болничните заведения в града.

„Пандемията влезе в нов етап от своето развитие. Призовавам жителите на област Перник, да носят маските си, тъй като тази мярка възпрепятства разпространението на вируса. Много са вече нашите приятели, съседи, близки и роднини, които имат нужда от помощ. Уверен съм, че заедно ще се справим! Бъдете отговорни", апелира областният управител.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени