Важно! Утре 28 февруари и 1 март са НЕУЧЕБНИ дни в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.02.2018 | Прочитания 6917 | Брой коментари 0
11:16 27.02.2018

Със заповед на кмета на Община Перни Вяра Церовска 28-ми февруари и 1-ви март (сряда и четвъртък) са обявени за неучебни дни., съобщават от общинската управа.

Решението е взето днес на работно съвещание в кабинета на градоначалника, в което участваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова и директори на училища с оглед тежките зимни условия .

„Във връзка с очакваните ниски температури, които според прогнозата утре ще бъдат около минус 20 градуса и с това, че може да има затруднена пътна обстановка с моя заповед се обявяват за неучебни тези два дни“, заяви кметът Вяра Церовска.

Тя уточни, че за петък – 2-ри, март ще бъде направена допълнителна преценка за учебния процес.

„Надявам се тогава температурите да позволят децата да проведат нормално своите учебни занимания. За днес директорите на учебните заведения са взели необходимите мерки за всички ученици и в някои училища са намалени часовете. Правим това обявление сега, за да могат родителите на по-малките учениците да си направят организация за утрешния ден“, посочи Церовска.

За днешния ден е създадена гъвкава организация за провеждането на учебните занятия във всички училища на територията на Община Перник. „В някои учебни заведения , където са измерени по-ниски температури, учебният ден започва в по-късен час, с намалена продължителност на учебните часове“, обясни началникът на РУО Ваня Конова.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени