Coca Cola

Важно уточнение от общината за количеството вода , с което разполага Перник в момента! И какво ни чака!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 628 | Брой коментари 0
17:38 20.01.2020

Във връзка с информация, разпространена в национални медии, че Перник разполага с вода само за 10 дни, искаме да уточним, че  в рамките на около 10 дни ще започнем да черпим вода от основния изпускател на язовира.  През изминалото лято е направен тест и е установено, че водата е годна за питейни нужди и може да бъде пречистена от пречиствателната станция. Освен това според разчетите на В и К – Перник вода трябва да има до м. април., съобщават от община Перник

На заседание на комисията по инженерна инфраструктура  и енергийно планиране към Столичния общински съвет кметът на община Перник Станислав Владимиров каза, че транзитът на вода от яз. „Белмекен“ през София е възможност за справяне с кризата в Перник. „Всички вие виждате и следите през медиите какво се случва в моя град през последните два месеца. На воден режим сме и вече близо месец сме в бедствено положение. Въпреки че бяха предприети някои мерки от страна на МС за увеличаване притока към яз.Студена, те не дадоха така очаквания ефект. В момента обемът на „Студена“ е в критичния минимум, затова трябва да работим по тази връзка и останалите дългосрочни мерки“, заяви Владимиров.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени