Важни съвети как да не се разболяваме

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 343 | Брой коментари 0
11:43 07.01.2018

Ако прекарваме повече време навън, шансът да се разболеем от грип намалява значително. Това е позицията на проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести и д-р Атанас Михайлов – лекар и хомеопат.

В студиото на „Тази събота”  по бТВ те бяха категорични, че закалените хора като цяло боледуват по-малко.

 Към момента все още има „циркулация”, но не и епидемия от грип. Вчера в Русе при 52-годишна жена от Русе е доказан щам H3N2 – „Хонконг”. До момента в страната доминира грип от типовете B и H1N1, посочи Кантарджиев.

По думите му процесите по предаването на болестта се забавят във времето заради празниците. Очаква се все пак да стигнем до епидемия в края на този или началото на следващия месец. „Хубавото време калява.

Навън ли сме, не се разболяваме”, подчерта той. По думите му много по-рисково е да оставаме с много хора на топло и закрито в среда, която улеснява разпространението на зарази. „Трябва половин час на ден физическа активност.

В парка сега трябва да има 2-3 пъти повече хора, отколкото през лятото”, коментира и д-р Михайлов.  Според него „заспалата” имунна система не може да заработи само с помощта на лекарства или други препарати

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени