Важна новина за всички собственици на апартаменти, които искат саниране

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 634 | Брой коментари 0
10:48 13.01.2018

И през 2018 г. и 2019 г. ще се работи по програмата за саниране , каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков . За 3 години разплатените средства за саниране от Българската банка за развитие са 1 млрд. лв. Има заделени още толкова. „Ако се работи с тези темпове, до средата на 2020 г. ще успеем да изхарчим втория милиард.

Не просто не приключва, а още повече дейности и работници, сгради и домакинства ще се облагодетелстват“, каза министърът. До месец май на 2017 г. регистрираните сдружения на собствениците са 6322. От тях заявления за финансова помощ са подали 5393.

Одобрените са 4829, от тях за 4739 са сключени договори между общините и сдруженията на собствениците, уточняват от МРРБ . Програмата за енергийна ефективност започна през 2015 г. с реновирането на панелните сгради с конструктивни проблеми.

Сега предстои на саниране да бъдат подложени тухлените жилищни сгради. Програмата трябва да завърши с обновяване на еднофамилните къщи. От МРРБ са внесли в Парламента нови правила по Националната програма за енергийна ефективност. Предстоят дебати./Струма бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени