Възрастен мъж намери смъртта си, пребит като куче в къща в село Дрен

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 06.08.2019 | Прочитания 418 | Брой коментари 0
14:20 06.08.2019

Жестоки подробности  около смъртта на 77-годишният Коста Янков от Бургас бяха разкрити днес на нарочна пресконференция, с участието на представители от прокуратурата и полицията в Перник.

Напомняме, че трупът на бургазлията беше намерен близо до пътя, свързващ селата Дрен и Долна Диканя. Още в началото стана ясно, че по него има много следи от насилие. Благодарение на бързата и ефективна работа на полицията, след извършени разпити на място е разкрит заподозрян за убийството, който в неделя вечерта е бил обявен за европейско издирване. А малко по късно е задържан от хърватските власти. Очаква се в близките дни той да бъде приведен в страната, където ще му бъде повдигнато обвинение.

„Дядо Коста е бил част от поклоннитеското шествие в памет на Св.Йоан Рилски. Той не се е движел през цялото време с групата, заради влошеното си здраве и напреднала възраст. В злокобната вечер е трябвало да отиде в черквата в село Дрен и там да се срещне с останалите членове на групата. След като не се явил, ръководителката на групата алармирала полицията. След като трупът на стареца е бил намерен е започнала сериозната работа по търсене на извършителя. Свидетелски показания са отвели разследващите в къща, в близост до черквата. Дядо Коста е бил упътен от жена от селото накъде е черквата, но най-вероятно е сбъркал и е влязъл в първата къща, където е имало светлина“ – обясни прокурор Николай Цветков.

Това е била и последната светлина в живота му. Влизайки в къщата дядото не е имал време дори да каже, че е сбъркал. Той е бил нападнат от синът на собственичката на къщата, който по това време се прибрал, добре почерпен. Жестокият бой е започнал в къщата, където са били майката и малката дъщеря на побойника. Старецът е бил пребит на двора, най-вероятно с прът. След това извършителят на гнусното деяние е повикал съсед, който му е помогнал да преместят тялото на стареца, далеч от къщата.

Заподозреният за убийството Димитър К. има регистрация за телесна повреда, употреба на алкохол и повреда на чуждо имущество. От години живее в Италия, работи като шофьор. Той е 46 годишен.

77-годишният Коста Янков е доайен на туризма у нас и един от най-известните ултрамаратонци. Той е родом от пловдивското село Плодовитово, но дълги години живял в град Българово, Бургаска област.

Десетилетия наред дядо Коста е бил редовен участник в различни национални походи, свързани с исторически събития. Увлякъл е след себе си много млади хора, при всяка проява той е вдъхновителят, казват негови приятели. Изминавал е няколко пъти маршрута Ком-Емине, бил е в първите редици на походите по стъпките на Левски и Ботев и др.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени