Coca Cola

Въздухът над Перник е чист, а "Топлофикация" не е спирала работа!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1143 | Брой коментари 0
07:56 05.09.2019

"Мощностите на „Топлофикация Перник” работят и в момента. Няма официално писмо за спирането им и всичко върви по план. В същото време въздухът над Перник е чист. Което значи, че не сме ние замърсителите, а е някой друг” – това обяви рано тази сутрин директорът на Топлофикация Перник инж. Спасов.

„Въздухът е чист не защото ние сме спряни, а защото някой друг е спрян. Никога не сме горили боклук и това го пише в протоколите. Нямаме и техническа възможност за това. Централата и в момента работи и въздухът е чист – значи,ние не сме замърсители. 16 проверки са направени само при нас. Никой друг не е проверяван.” – каза още той

Кметът на Перник Вяра Церовска също подчерта, че няма оплаквания от граждани от последните два дни, но не може да каже с категоричност кой е замърсителят, тъй като проверките все още вървят.

„Към този момент институциите работят и правят проверки. Убедена съм, че заедно с моите съграждани ще успеем да запазим нещата така, че да няма замърсяване и да се диша спокойно. Аз не мога да коментирам и да изказвам съмнения. Има проверяващи органи за това.Не бих искала да свързваме политическите нападки с конкретния момент. Това с въздуха не е от днес- нарушенията са от месеци. Надявам се да работим по проблема, а не да замесваме политика. Винаги става по-горещо, когато идват избори.”  - каза кметът.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени