В завод "Електрик" Радомир отвори врати нов цех

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 969 | Брой коментари 0
16:12 07.02.2018

Областният управител Ирена Соколова присъства на откриването на нов цех за покритие на метални части чрез електрофореза на завод „Електрик“ в Радомир.

В компанията на заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, кмета на Община Радомир Пламен Алексиев, изпълнителния директор на АК „Електрик” АД Емил Николов, председателя на КРИБ – Перник Георги Милев, губернаторът проследи стартирането на новата мощност на предприятието, в която са инвестирани близо 6 млн. евро.

„Споделям респекта си и уважението към управата на фирмата, общинската власт и към хората от региона да направят следващата стъпка в развитието на промишлеността тук. Това не е просто откриване на нова поточна линия, а изпълнение на стратегията за Индустриализация 4.0, заложена от правителството. Защото тези модерни технологии, които виждаме в момента, дават отношението към бъдещия живот на нас и съответно към средата и обектите, с които си служим. Областна администрация – Перник ще продължава да ви помага и за в бъдеще. Тук искам да кажа, че „Електрик“ е номинирано от мен предприятие в област Перник за инвеститор на годината. Много се надявам, след няколко дни на официалната церемония, фирмата да получи подобаващо признание“, каза в приветственото си слово Ирена Соколова.

Новият цех е разположен върху площ от 2 500 кв. м, като в него пряко ще са заети 20 човека, а непряко – 200.

„Електрик“ Радомир е основан преди 57 години и произвежда изделия за автомобилостроенето, ЖП, хранително-вкусова промишленост, телекомуникациите, автоматизацията, общата електротехника. През 2003 година компанията става част от шведската AQ Group. Основната продукция на фирмата са електротабла и електромеханични детайли и конструкции. Заводът е разположен на 22 000 квадратни метра производствена площ и има над 600 служители. През 2016 г. оборотът му е над 18 млн. евро.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени