В "Тева" по график се изпълняват дейностите по проект на "Региони в растеж"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 396 | Брой коментари 0
14:14 02.11.2017

Най-младият пернишки квартал „Тева" придобива нов облик и става все по –привлекателен за млади семейства от града и столицата. Промяната  идва с реализирането на проекта на ОП "Региони в растеж" 2014 -2020 г. за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Той включва  изграждане на пешеходни алеи, площадки за отдих, паркова мебел и озеленяване на междублоковите пространства, включително детски и спортни площадки в кв. „Тева". Как вървят строителните дейности бяха проверени от кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам-кметът Владислав Караилиев и главният инженер Богомил Алексов, се казва в съобщение на общинския пресцентър.

В рамките на проекта ще бъде въведено и  енергоспестяващо осветление, осигуряване на необходим брой места за паркиране и създаване на достъпна градска среда както за хора в неравностойно положение, така и за родители с детски колички.

Кметът Вяра Цервоска сподели, че нещата ще продължат да се променят в добро, независимо от обстоятелствата.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени