mycomputer.BG

В тъмното - бракониери хвърлят мрежи в язовир "Студена"! Кой пази водоема?

от PernikNews
Последно редактирана на: 07:00 28.03.2020 | Прочитания 1123 | Брой коментари 0
22:49 28.03.2020

В "мътна вода"  най-добре се лови риба- явно тази максима  следват бракониерите, които не се спират пред нищо.

Тази вечер са били засечени трима бракониери, които са хвърлили мрежи в язовир Студена, който би трябвало да е охраняем! За нарушението алармира Марио Антонов от ЦРОО Перник.

Доброволците са отишли тази вечер /28 март/ на язовир Студена, наблюдавали са бракониерите с термокамери. Нарушителите са били двама и с тях е имало дете!

За жалост нарушителите не са заловени, защото служителите на ИАРА Перник по същото време са били на Арката в Радомир, където са документирали подобно нарушение. И не са могли да отреагират бързо и на този сигнал.  Мрежата, която е била извадена от доброволците е около 100 метра!

„Странно е, че язовир Студена може така лесно да стане достъпен за „любители рибари“ и търсачи на силни усещания. Бракониерите нямат жал. И малкото риба, която е останала в язовира,  искат да я унищожат – коментира Антонов.

Той призовава всеки,  който забележи подобно нарушение в Пернишка област да сигнализира. Винаги от ЦРОО Перник има кой да отреагира на сигнал. Номерът е 0897640280. Анонимността е гарантирана.

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени