В САЩ започват клиничните тестове за ваксина срещу коронавирус

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 145 | Брой коментари 0
09:03 16.03.2020

Днес в САЩ започват клинични тестове за оценка на ваксина, която би трябвало да предпазва от коронавирус, информира MarketWatch, позовавайки се на държавен служител.

На първите участници в тестовете ще бъде поставена експерименталната ваксина днес, според същия източник, който е пожелал анонимност, защото пробният период все още не е публично обявен.

Клиничните тестове се провеждат в научния институт „Кайзер Пърманент“ в Сиатъл, Вашингтон.

Според здравните власти в САЩ страната ще може да се сдобие с ваксина в период между година и 18 месеца.

Тестовете започват с 45 млади и здрави доброволци, на които ще бъдат поставени различни дози. Няма вероятност участниците да бъдат заразени от ваксините, защото те не съдържат самия вирус.

Целта е единствено да се провери, че ваксините нямат притеснителни странични ефекти, което ще подготви за по-големи тестове.

Десетки групи учени по света се надпреварват да създадат ваксина с увеличаването на броя на заразените с COVID-19. По-важното е, че те опитват различни типове ваксини — такива, които са разработени от различни технологии и не само се произвеждат по-бързо от традиционните ваксини, но може да се окажат по-мощни.

Някои учени дори се стремят към създаването на временни ваксини, като такива, които могат да предпазват хората за месец или два, докато бъде разработена по-дълготрайна защита.

Защо хората се запасяват с тоалетна хартия, според психолозите?Когато хората са стресирани, те не мислят рационално, а гледат какво правят другите. Ако другите се запасяват, това ви кара да правите същото

При повечето хора коронавирусът се проявява само с леки или умерени симптоми, като треска или кашлица. При други обаче, особено по-възрастните хора и хората с хронични заболявания, той може да доведе до по-сериозно заболяване, в това число и пневмония. Броят на заразените в световен мащаб достигна 169 000.

По-голяма част от хората се възстановяват. Според Световната здравна асоциация хората с леки симптоми се възстановяват в рамките на около две седмици, докато на тези с по-тежки симптоми са им необходими между три до шест седмици./Профит бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени