В Сандански се изгражда най-високото виенско колело в България

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 287 | Брой коментари 0
07:19 12.08.2019

До стадиона в Сандански започна изграждането на най-високото виенско колело в България. Диаметъра му ще бъде 30 метра, а кабинките ще са всяка с климатик, така че да функционира и през зимните месеци. Новата туристическа атракция ще бъде ключова за развитието на парк Свети Врач и бъдещите му допълнителни площи и алеи на север. Благодарение на рекордните си размери и красивата гледка виенското колело ще се превърне в поредната причина туристите да посещават курортния град.

С диаметър от 30 метра височина новата придобивка на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от сградата на общината. Кабинките на колелото ще бъдат климатизирани (подобно на “Окото на Лондон”) и това ще му позволи да работи целогодишно. Така посетителите ще имат невиждана досега гледка на града, парка и Пирин планина през всички сезони.

Ще се изгради път до новата алея на парк Свети Врач, която пък на свой ред ще води до новите площи на парка на север от стадиона. Към зоната ще се направят и нови паркоместа. Всичко това ще бъде съобразено със спортуващите в тази зона. В бъдеще ще се добавят и още много нови зелени площи, с които ще се разшири парка.

Инвестицията на проекта е частна, но теренът остава общинска собственост, отдаден под наем./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени