Върви акция "обезопасителен колан", ще се глобяват и пътници на задните седалки

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.03.2018 | Прочитания 388 | Брой коментари 0
06:22 13.03.2018

До неделя - 18 март, както в България, така и във всички държави-членки в Европейския съюз ще се проведат специализирани полицейски операции, организирана от TISPOL. Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

Това съобщи на специален брифинг главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция", предаде репортер на Novini.bg. "В цялата страна е създадена необходимата организация, за да се засили контрола във връзка с установяването на такива нарушения. Ще се проверяват и пасажерите, които се возят на задни седалки. Знаете много добре, че от миналата година има нови промени в законодателството. Глобите ще са в размер на 50 лева и ще се налагат и на водача, ако е допуснал пасажер на задната седалка, да се вози без колан.

 Данните сочат, че доста български граждани слагат обезопасителни колани, когато се возят на предната седалка, но не така седят нещата за тези, които се возят отзад. Искаме и се надяваме да възпитаме гражданите да бъдат запознати с важността на това да поставят обезопасителните колани. По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент. По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка "Гражданска отговорност", добави той./Новини бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени