В Русия: Интернет срещу паспорт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 331 | Брой коментари 0
15:17 12.11.2019

Достъпът до интернет в Русия да се предоставя само срещу паспортни данни, предвижда проект, внесен за обсъждане от Държавната Дума. Според инициативата, пълнолетните руски граждани и гостите на страната вече ще трябва да въвеждат пълна лична информация, ако искат да ползват глобалната мрежа. Достъпът за децата ще бъде предоставян срещу регистриране на данни от документите за самоличност на родител или законен представител. 

Предвижда се правилото да важи, както за домашния интернет, така и за обществения. Споменатата мярка ще позволи да се персонифицира всяка едно действие на гражданите в глобалната мрежа и бързо да се установяват извършителите на неправомерни действия. Освен това ще предпази подрастващите от негативното влияние на глобалната мрежа, категорични са експерти по киберсигурност. Преди време с подобна инициатива излезе и Министерството на културата./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени