Върнати бонуси: втори дубъл

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 415 | Брой коментари 0
12:02 28.11.2012

 

 

Председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) Ана Страшимирова сподели пред журналисти, че бонусите ще бъдат върнати. Тя подчерта, че заформилият се скандал се случва в тежък за комисията момент.Страшимирова сподели съмненията си,че нападките идват от бивши членове на комисията.

Тя застава твърдо зад служителите си.КЗД е институцията с най-малък бюджет, като наскоро се появили намерения за орязване на бюджета с 500 000 лева. Ако това е факт, парите за КЗД биха били едва 1 380 000 лева.

Страшимирова каза,че бонусите ще бъдат върнати, за да се сложи край на негативното отношение от страна на обществото.Служителите, обаче, напълно заслужавали парите, които не са 7000 лева, допълни председателят.

На журналистите беше обяснено, че получилите бонус, са взели пари в размер на една заплата.Председателят на КЗД е получил 3150 лева. Парите са от Фонд "Работна заплата".

„Служителите в администрацията имат правото и във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред. В момента така се получи, защото имаме възможност”, заяви пред БТВ Страшимирова.

Парите от Фонд "Работна заплата" се натрупват от незаетите места и от служителите, напуснали КЗД.

Бонусите си няма да върнат служителите в администрацията, които по думите на Страшимирова работят усилено и заслужават напълно възнагражденията си.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени