В Радомир ще отбележат 146 години от обесването на Апостола

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 153 | Брой коментари 0
07:48 13.02.2019

На 19 февруари, когато се навършват 146 години от обесването на Апостола на свободата, цяла България ще се преклони пред подвига на Левски.

По традиция тържества по този повод се организират и в Радомир. И тази година ке ще се състоят на площад „Свобода”. Организаторите – Община Радомир и СУ „Св.св.Кирил и Методий” в града, канят гражданите пред бюст-паметника на Апостола, където ще бъдат поднесени венци и цветя. Началото на мероприятието е 11 часа. „И не забравяйте – времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме!” Тази вечна фраза на Апостола е мото на търежството.

Паметникът на Васил Левски, който се намира на централния площад в града, е издигнат с дарения и общински средства, като в непосредствена близост до него е изграден и мраморен кът с „вечен огън“. Всичко това е направено по времето, когато кмет на Община Радомир е бил покойният вече кмет Златко Стойчев, припомнят местни жители.

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени