Въпрос на абитуриент: Защо Славейков го пишат ту Пенчо, ту Петко?!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2029 | Брой коментари 0
09:27 25.04.2018

Защо Славейков го пишат ту Пенчо, ту Петко? Това е въпрос на абитуриент, който се подготвя за изпитите, предстоящи през следващия месец. Преподаватели споделят в учителските сайтове за все по-странни въпроси по време на обучението и цитати от вече приключили матури, които показват, че децата ни са все по-неграмотни.

 Учителка от столично училище споделя, че след като не успяла да убеди свой ученик да чете Елин Пелин, му препоръчала да си изтегли филма "Гераците" от интернет и да го гледа, за да знае за какво става въпрос. Момчето попитало: "Със субтитри ли е?". По повод същия автор друг ученик написал в съчинение: "Елин Пелин сменил истинското си име, защото се срамувал от него".

 Във връзка с падналото се на изпита стихотворение на Далчев „Книгите“, ученици пишат: „Далчев много е чел, но почти нищо не е разбрал от живота. По-добре да се стегне и да отиде на фитнес или да изяде един шоколад против депресия, а не само да мрънка“.

Също от изпитите излиза отговор, че Гергана на Славейков отказала да стане плеймейтка, защото не искала да отиде в дома на везира, а предпочела цветенцата в градинката си“. Култово е и заключението на абитуриент, че Кирил и Методий са двама близнаци.

Учител от столична гимназия разказва, че се е опитал да докара до тройка свой ученик, като го накара да прочете поне едно произведение от Шекспир, дори без да го анализира. За следващия час момчето наистина прочело творбата и изпитването започнало. „Чичата на Хамлет утепа баща му“, обяснил ученикът.

 По чужда литература има и друг пример за нестандартно мислене на български ученици. За руската литература ученик пише: „Не си заслужава да станеш писател – много често ги убиват на дуели“./Източник: Учители бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени