mycomputer.BG

В Перник се провалихме като град и общество

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 486 | Брой коментари 0
15:10 22.01.2020

В последно време Перник се превръща в събирателен образ на най-тежките проблеми, пред които се изправя България през 2020 година - безводие, мръсен и отровен въздух, остаряла инфраструктура и проблеми, нерешавани с десетилетия. Мащабна авария във водопреносната система остави града от режим на ограничено водоподаване в град без вода.

Жителите на града не знаят на кого да вярват. Информацията, която се подава, е оскъдна, несигурна и ден за ден. Няма усещане, че кризата се управлява.

Защо Перник не хваща винкелите?

„Ако сега свалим правителството, ще отидем в девета глуха, ако на дневен ред дойде темата за предсрочни избори, никой повече няма да ни обърне внимание – е отговорът на Ани Деветакова.

Даже и да се напълни язовирът, водата ще изтече през остарялата система и безкрайните аварии. Ако не се подмени водопреносната мрежа, водата пак няма да стигне до нас." – каза още тя.

„Не е нормално цяла България да говори за Перник, а ние да сме абсолютно неспособни да провеждаме политики, които да осигуряват елементарни битови нужди – каза пък Галина Георгиева от сдружение „Дишай Перник“. - Генезисът на водната криза е от 2003 г. Тогава областният управител Димитър Колев, в момента председател на общинския съвет, позволява индустрията да започне да черпи от водата за питейни нужди.“

Какво става в Перник, където дори режимът не се спазва и аварията изправя градът пред тотално безводие?

Ще има ли хора, които да понесат отговорността?

„Обикновено потърпевшите са и виновни – каза един от жителите на града, безработен електроинженер и добави: - Преди години имаше достатъчно работници, които, качвайки се на няколко автобуса, отиваха в София и падаше правителството, но сега вече няма и работници.“

Градът се готви за шествие. Част от хората подчертават, че не искат шествието да се приема като протест, а като търсене на съдействие и решение, не искат да виждат контрапротест или да ги виждат като заплаха за правителството.

Шествието е насрочено за събота от 11.30 часа и ще започне пред Съдебната палата на Перник./Източник БНР

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени