В Перник показаха италианска софтуерна програма за управление на отпадъците

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 14.12.2017 | Прочитания 234 | Брой коментари 0
14:18 14.12.2017

Модерна софтуерна италианска програма за управление на отпадъци беше представена в Община Перник. С новите технологии се запозна кметът Вяра Церовска , нейният заместник Владислав Караилиев, експерти и представите на почистващи фирми.

Връзката за партньорство с италианската фирма става по време на изложението в град Римини, Италия, в което участват и представители на общинската администрация. По време на презентацията присъства и директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, която сподели добри практики в работата и контрола на отпадъците.

„Надявам се скоро в Перник да имаме по-добри възможности , за да поддържаме града чист, подреден така, както трябва. Разбира се , че има твърде много, което предстои да направим , дано сме в правилната насока и усилията ни да доведат до реално по-добро подреждане и управление на нашия град, сподели кметът Вяра Церовска и изрази надежда тази среща да бъде полезна за всички представителите на Община Перник и фирми.

За функциите на системата и контролът на събирането на отпадъците и бяха подробно описани от Андреа Паскуале, който е мениджър на италианската фирма производител „Инова Амвиенте".

С прилагането на новата софтуерната система всяко домакинство ще плаща такса спрямо отпадъка, който отделя на принципа „Плащам толкова, колкото цапам".

Новата система е въведена в много общини в Южна Италия, в момента се водят още разговори в София и Бургас.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени