В МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД в гр. Перник вече функционира респираторът, дарен от Lidl и Kaufland

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 564 | Брой коментари 0
13:42 04.06.2020

 

Американски микропроцесорен респиратор, модел CrossVent 3+, окомплектован с необходимото допълнително оборудване и консумативи, вече функционира в МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД, гр. Перник. Апаратът е монтиран в сряда и вече е на разположение на медицинския персонал в регионалната болница.

Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Lidl и Kaufland, и ще бъдат монтирани през тази седмица и в още 7 регионални болници в цялата страна - МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД, гр. Велико Търново, МБАЛ „Христо Ботев“ АД, гр. Враца, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД, гр. Монтана, „МБАЛ - Добрич“ АД, гр. Добрич, МБАЛ „ Д-р Никола Василиев“ АД, гр. Кюстендил, МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД, гр. Кърджали и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД, гр. Разград. Изборът на болниците е направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

Респираторът е транспортен, удобен и лесно преносим. Той е в осъвременена версия, има различни режими на вентилация и е подходящ и за деца. Компактният респиратор е предназначен за транспортиране на пациенти от операционна зала до интензивно отделение, както и до отделението по образна диагностика. Апаратът може да бъде използван при необходимост и при транспортиране с линейка на пациенти до специализирани клиники.

Лидл България и Kаufland България дариха 300 000 лева за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването. Двете компании обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени