Вълчев: Има и вариант за удължаване на учебната година и отлагане на баловете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 476 | Брой коментари 0
02:17 26.03.2020

От началото на седмицата подготвяхме системата за удължаване на дистанционното обучение поне до 13 април. Това заяви в ефира на Нова телевизия образователният министър Красимир Вълчев.

"Една от най-важните съставки на доброто образование е доброто взаимодействие учител - родител. Това сега се видя още по-ясно", смята образователният министър.

По думите му понякога в едно семейство има телефони, а няма компютри. "Тогава е подходящо родителят да снима и да праща на учителя. Няма да има нулева година. Работните дни на учителите ще бъдат приравнени, както и присъствията на учениците. 20% са тези ученици с който по принцип имаме проблеми и те са от ромските общности, те нямат и устройства. Има контрол на директорите над учителите. Има среда, но тук значителен и ефективен контрол се осъществява и от родителите", заяви Вълчев.

На въпрос дали е горд от това, което вижда от дистанционното обучение, Вълчев заяви, че освен преход към дистанционна форма на обучение, е радостен, че учителите определят програмите и са по-гъвкави.

По думите му не е невъзможно да се отложат изпитите. "Може да се синхронизира и с висшите училища. Има и вариант за удължаване на учебната година. Когато си говоря с хората, виждам, че никой не си прави планове за пътувания през юни месец", категоричен е Красимир Вълчев.. Що се отнася до баловете, той заяви, че е много вероятно да има отлагане на датите им./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени