Coca Cola

В квартал „Църква” започна фестивалът на хората с увреждания

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 31.08.2019 | Прочитания 267 | Брой коментари 0
12:39 31.08.2019

2000 участници от страна и чужбина събра тази година 13-ят републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. Старт на вълнуващото събитие беше дадено от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Тя приветства всички с добре дошли, че за поредна година се събират в кв. „Цъква“, за да покажат своя талант и умения.

„За мен е чест да открия това прекрасно събитие, съхранило традициите и българския дух. Нека хубавите емоции и доброто настроение ви съпътстват през двата дни на фестивала. Желая успех на всички участници и журито, което ще ги оценява. Възхищавам се от вашата борбеност и силен дух! Хубав празник“, сподели кметът Вяра Церовска под чиито патронаж се реализира фестивала.

И тази година 30 гълъби полетяха високо в небето над Перник като символ на надеждата и хармонията. За поредна година беше обособена алея на занаятите, изпъстрена с десетки занаятчии, които демонстрираха своите умения. Този път гостите бяха изненадани от възможността да наблюдават приготвянето на вкусни гозби. Всички бяха впечатлени от ястията на сръчните жени от Враца.

Гост на фестивала е и областният управител на Перник Ирена Соколова. Тя отправи думи на благодарност към Анита Тараланска - председател на Съюза на инвалидите в Перник и всички участници в двудневната конкурсна програма:

„Поздравявам Ви с откриването на този мащабен фестивал на хората с увреждания - сцена на традициите, творчеството, любителското изкуство - песни и танци, приемствеността и силата на волята. Тази година се отбелязва и друго значимо събитие - 30 години от основаването на Съюза на инвалидите в България. Радвам се да видя усмивките по вашите лица и да усетя специалното ви отношение към това прекрасно събитие, с което за пореден път утвърждавате нашата област.

 

Благодаря ви за всеотдайността и активната ви гражданска позиция, за участието ви в обществения живот и празничните събития на нашия град и на нашата страна. Пожелавам ви здраве, повече усмивки, оптимизъм и неспирно творческо вдъхновение.", каза в приветствието си губернаторът.

Фестивалът е с конкурсен характер, участниците ще бъдат оценявани от жури с председател естрадната прима Мими Иванова.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени