В квартал "Изток" отбелязаха с празник Световния Ден на Земята

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 311 | Брой коментари 0
17:39 20.04.2018

"Празникът по случай Световния Ден на Земята, организиран от Кметство “Изток”, премина с емоции и публика, която подкрепяше участниците, сподели кметът на"Изток" Емил Костадинов.

В 10:00ч. състезанието с електромобили, организирано за децата от детските градини завърши успешно. Малчуганите ни показаха как трябва да спазваме правилата за движение. Първо място в състезанието спечелиха децата от 3-та ДГ “Пролетен цвят”; На второ място станаха децата от 11-та ДГ “Знаме на мира” и трето място споделиха децата от 6-та ДГ “Българче”, както и малчуганите от 4-та ДГ “Чуден свят”.

Волейболният турнир също излъчи своите победители:

I- во място - ГПЧЕ “С.Радев”.

II-ро място: ПГТС “Арх.Й.Миланов”.

III-то място: Спортно училище “Олимпиец”.

IV-то място: ТПГ”М.Кюри”.

В следобедните часове се проведе и лекоатлетическа щафета в две различни възрастови групи. В нея също взеха участие всички основни и средни училища на територията на Кметство “Изток”.

Медалите в I-ва възрастова група от 5-ти до 7-ми клас отидоха при:

X-то ОУ”Алеко Константинов” за първо място;

Второто място беше за XIII ОУ”Св.Св. Кирил и Методий”;

Третото място заеха учениците от XI-то ОУ “Елин Пелин”;

На четвърто място финишираха възпитаниците на Спортно училище “Олимпиец”.

Във втората възрастова група от 8-ми до 10-ти клас, златните медали грабнаха учениците на ПГТС”Арх. Й.Миланов”, среброто отиде в ГПЧЕ “С.Радев”, бронзовите медали са за ТПГ”М.Кюри”.

Седем училища посадиха по едно дръвче, на което поставиха своя табелка, около зелената класна стая, намираща се в парковото пространство пред кметството.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени