mycomputer.BG

В дните на криза: Топъл обяд за крайно нуждаещи се перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 242 | Брой коментари 0
15:40 04.05.2020

В Перник стартира  Програма „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020 г.”. Средствата за нея са осигурени от Агенцията за социално подпомагане. С този  проект се предвижда подпомагане на крайно нуждаещи се хора, които са в социална изолация или под карантина, както и такива с доходи под линията на бедност. Услугата се прилага  в продължение на 33 работни дни и от нея вече се възползваха около  200 перничани. Програмата  ще помогне за социална подкрепа на  лицата в условията на извънредна ситуация .

Приготвената храна се доставя ежедневно до дома на потребителя в работни дни за периода от  01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. Топлият обяд се приготвя  в кухненския блок на Домашния социален патронаж съгласно хигиенните и санитарни изисквания на Регионалната здравна инспекция и Българската агенция по безопасност на храните.

Община Перник ще окаже подкрепа като доставя храната  до дома на най-нуждаещите се граждани, които в условията на извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване  разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени