mycomputer.BG

В Деня на Перник официално бе открито новоизграденото кръгово кръстовище в квартал "Изток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1685 | Брой коментари 0
16:00 19.10.2019

В деня на град Перник официално беше открито новоизграденото кръгово кръстовище на входа на квартал „Изток“. На церемонията присъстваха кандидатите за кметове на Перник и „Изток“ Вяра Церовска и Емил Костадинов, благодарение на които  се реализира този проект.

Този участък е една от  най-натоварените  пътни артерии на територията на Община Перник, епицентър в движението на поток от транспортни средства с лично и обществено предназначение, който свърза нашия град със столицата и съседните населени места. Кръстовището е с важно значение за транспортно-комуникационната система на град Перник. Към момента оттук преминава трафика на около 20 000 моторни превозни средства ежедневно.

В рамките на проекта беше подобрена конструкцията на пътната настилка. Поставена е нова улична осветителна уредба с LED осветители – нова тръбна мрежа за кабелните и други последващи комуникации,  изградени и поставени  нови кабелни шахти, както и 174 м. дъждовна канализация от стъклопластови тръби Ф 1000, 172 м. нова битова канализация с тръби Ф 400, 271 м. водопровод  с  тръби Ф 200, част от нов довеждащ водопровод за с. Драгичево.

Кръговото кръстовище  е  осъществено с цялостно целево финансиране от  Министерство на финансите  по проект на Община Перник на стойност 1 895 163  лв.

На официалното откриване присъстваха още народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова и кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени