В Деня на детето Ирена Соколова приветства талантливите участници във фестивала "Чичо Стоян" в с. Дивотино и на 50-годишнината на ДГ "Детелина" в Земен

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 276 | Брой коментари 0
19:26 01.06.2019

В истински празник се превърна ХХII издание на Националния детско-юношески фестивал "Чичо Стоян" в с. Дивотино.

Областният управител Ирена Соколова участва в официалното му откриване като поздрави талантите, изявяващи се в тазгодишната му конкурсна му програма:

"За 33-годишната си история фестивалът "Чичо Стоян", носещ името на един от големите поети в българската детска литература от началото на 20 век, се превърна в запазена марка на област Перник. Чрез него ставаме свидетели на изключително творчество, красота в преоткриването на млади дарования. Поздравявам всички деца, техните учители, журито и организаторите на фестивала. Всички те са посланици на красивите български традиции и богатия ни фолклор.", каза Ирена Соколова.

За първи път в събитието се включи и група от чужбина. С изпълнения на шопски и добруджански танци се представи състав от бecapaбcĸи бългapи от aнcaмбъл „ Acopти", ceлo Гopнa Aлбoтa -  Tapaĸлийcĸи paйoн, Peпyблиĸa Moлдoвa.

По традиция фecтивaлът "Чичо Стоян" дава изява и на млади любители на писането чрез паралелно организирания литepaтypeн ĸoнĸypc за стиxoвe, пpoзa и xyмopиcтични cцeнĸи.

По-късно губернаторът, заедно с кмета на община Земен Димитър Сотиров, уважи 50-годишния юбилей на Детска градина "Детелина".

Тя поднесе благодарността си към целия преподавателски колектив:

"50 години ДГ "Детелина" отстоява мисията да бъде святото място, в което децата на Земен получават обич, подкрепа, знание, възпитание и одобрение, за да израстват здрави, пълноценни, приобщени към основни ценности личности.

Професионализъм и всеотдайността в обучителния процес, са изградени на базата на натрупан опит и себеотдаване, както на настоящия, така и на бившите директори и учители работили тук.

На всички, свързали съдбата си с детска градина „Детелина", пожелавам успехи и продължение на благородното дело на българското образование! Вярвам, че пътят пред вас е осеян с четирилистни детелини и нови хоризонти на развитие!", завърши приветствието си Соколова.Областният управител поднесе плакет и грамота по случай юбилея.

Възпитаниците на единствената детска градина в община Земен зарадваха присъстващите с приказен танцово-музикален спектакъл.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени