Увеличават ловния сезон на дивите прасета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 178 | Брой коментари 0
09:45 10.08.2019

Ловът на диви прасета този сезон ще започне по-рано и ще завърши по-късно за да имат възможност ловците за по-голям отстрел и намаляване на популацията. Това стана ясно във Велико Търново след Национална среща на ръководството на министерствата на земеделието и на околната среда и Българската агенция по безопасност на храните.

Към момента в засегнатите от заболяването райони популацията е около 2,5 единици на 100 хектара, а трябва да намалее до 0,3 на 100 хектара. Броят на откритите заразени диви свине е 33. Министър Десислава Танева съобщи, че от общо 2800 ловни дружинки в страната, 104 ще бъдат засегнати от ограничението за ловна дейност в заразените територии. За сметка на това обаче през есента ловът ще започне по-рано и идеята е да приключи два месеца по-късно, т.е. чак около средата на месец март 2020 г. Министър Танева съобщи, че до 26 август трябва да бъдат представени протоколите за почистен срещу които домакинствата с убити прасета ще получат по 300 лв. за дезинфекциране./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени