Lotus homes

Утре пускат пътен възел "Марина бара"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1892 | Брой коментари 0
11:30 21.05.2020

Областният управител инж. Емил Костадинов инспектира изградената връзка София - Перник на пътен възел „Марина бара“, част от път I-6 София – Радомир. Тя ще бъде пусната в експлоатация утре следобед, съобщават от пресцентъра на областна администрация Перник.

На обиколката присъстваха  временно изпълняващият директор на Областно пътно управление инж. Емилия Ваклинова и експерти.

„Обектът се финансира изцяло с държавни средства, възложител е Агенция “Пътнаинфраструктура”. С реализацията на пътната връзка трафикът на входовете и изходите на града ще се облекчи значително. Всеки ден между Перник и столицата пътуват над 26 000 превозни средства. С новото трасе възможностите за вход и изход към София стават общо три“, коментира инж. Костадинов. 

Той припомни, че процедурата стартира през 2019 година с изготвен от Община Перник проект.

„Документите бяха лично връчени на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова от тогавашния кмет д-р Вяра Церовска. След това беше подписано споразумение между Община Перник и АПИ за изграждане на отсечката, като Общината осигурява проекта, а пътната агенция финансира самото строителство“, припомни областният управител.

Пътна връзка е с дължина 211,4 м. В участъка са поставени предпазни огради с пана срещу заслепяване на шофьорите, стоманени парапети, маркировка със светлоотразителни перли за по-добра видимост през нощта и знаци, поставено е осветление и озеленяване.

Стойността на строително-монтажните работи е 947 482,82 лв. с ДДС. Изпълнител е „Калистратов груп“ ООД. Строителният надзор е на „Консулт Инженеринг“ ЕООД. Техният договор е за 22 560 лв. с ДДС.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени