mycomputer.BG

Устройство за 6 лева защитава картите ни от източване

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.12.2019 | Прочитания 177 | Брой коментари 0
06:46 27.12.2019

Устройство, струващо 6 до 10 лева, може да защити кредитните и дебитните ни карти от все по-набиращата популярност мода сред крадците – да ги източват, докато са в джоба ни, с малки суми.

„Крадците умело успяват да се доближат до вашия портфейл със специализирани устройства – тип пос терминали, с по-голям обсег на действие. По този начин правят малки трансакции, много на брой на места, където хората са близо един до друг – градския транспорт, магазини и т.н.“, заяви в интервю за БНР IT специалистът Камен Несторов. Той подчерта, че схемата не е нова, но става все по-популярна в последните месеци, а самото източване става, когато измамниците допират устройството до портфейла ни например.

Несторов посочи, че и безконтактните ключове за автомобили могат да бъдат манипулирани по този начин. В същото време подчерта, че модерните технологии предоставят и много защити, които не позволяват източването на картата без знанието на собственика й. „Човек е добре да се запознае с опасностите и сам да прецени какви мерки би желал да предприеме“, заяви IT експертът.

Сред най-популярните предпазни мерки са т.нар. блокер - карти, които се поставят в портфейла там, където са и дебитните и кредитните карти. При опит за кражба въпросното устройство изпраща електромагнитен алармен сигнал. Проверка в интернет показва, че цената им тръгва от 6 лева./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени