I-Study_school

Усложнена обстановка в Трънско след вчерашните валежи, има наводнени сгради

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 131 | Брой коментари 0
11:53 06.06.2019

Областният управител информира, че вследствие на поройните дъждове вчера е регистрирана усложнена обстановка в Трънска община. Дъжд с количество 11 - 12 л/кв.м е довел до излизане на приток на река Ерма от коритото му на територията на с. Мрамор, община Трън.

Залети са приземните етажи на сгради в 10 двора, от които 8 със селскостопански постройки и два с жилищни такива.

Над третокласния път водещ към село Мрамор се е активирало свлачище, с наноси от кал и дървета върху платното. До сутрешните часове на днешния ден пътят беше почистен от ОПУ и екипи на Община Трън. Съобщава се и за наводнен трафопост в населеното място. Цяла нощ и към този момент екипи на ЧЕЗ, ОПУ, ОД ПБЗН са на място и работят в проблемните участъци. Няма бедстващи хора. Областният управител и кметът на община Трън са в непрекъснат контакт.

Язовирите в област Перник имат достатъчен свободен обем и са под постоянно наблюдение, съобщават от ХТР-Перник при „Напоителни системи”, клон Струма-Места. Данните от изминалото денонощие са следните:

 

-      Яз. Ярловци - 12 л./кв. м.

-      Яз. Осломе - 10 л./кв. м.

-      Яз. Пчелина – 9 л./кв. м.

-      Яз. Извор – 3 л./кв. м.

-      Яз. Долна Диканя – 2 л./кв. м.

По справка към 08:30 ч. на 06.06.2018 г. наличният обем на яз. Студена е 12 994 000 куб. м. при общ обем 25 200 000 куб. м.

В останалите общини от област Перник няма сигнали за повишени водни нива и критични ситуации.

 

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени