mycomputer.BG

Управляващите: ще завършим мандата, смени на министри след вота

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 16.07.2020 | Прочитания 236 | Брой коментари 0
10:10 16.07.2020

Коалицията запазва своята стабилност, каза след коалиционния съвет Валери Симеонов. Ще завършим мандата, допълни той. Евентуални промени в състава на кабинета ще има след вота на недоверие и те ще са огромни допълни той.

Всеки от министрите, предложени за смяна, има заслуги, отбеляза Бойко Борисов, като добави, че те "удобно се привързват към Делян Пеевски и ДПС".

Премиерът акцентира, че ще мобилизират партиите в коалицията, за да преодолеят вота на недоверие. Най-гротескното е партия като БСП да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите, коментира Борисов.

"На вота трябва да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента и тогава, ако искат и милеят за държавата, и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която ще се зададе. Христо Иванов с кого ще управлява или само пак върши черната работа на ДПС и БСП, за да могат да съборят ГЕРБ и Обединени патриоти, за да дойдат БСП и ДПС", попита Борисов.

Той подчерта, че идват много тежки месеци  и изтъкна нарастващия брой на починалите от коронавируса, докато у нас все още някои хора отричат, че има пандемия:

"Идват много тежки времена и това е единственото, което обясних на колегите, че сега едни хора са недоволни от едно, други - от друго, но като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките. Не си представям и държавата се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено, убеден съм! Защото те са управлявали, ние сме ги видели какво могат.", добави той.

"Ноември, декември, януари и февруари ще бъде и тежка икономическа и социална криза и не е по силите на една партия или една коалиция да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на цялата нация.  Разделени ние в тази криза - повярвайте, ще падат правителства!  Служебно правителство е абсурд! Тогава ще се подмени протестът с нашия протест! Защото на този президент незрял или как го нарекоха - "фигурант", на който Шиши му реди кабинета ... но нямаше протест. Христо Иванов не излезе да каже: "Кой е Шиши и как нареди на Радев  служебното правителство", а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати", коментира още Борисов

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени