Coca Cola

Управителят на ВиК-Перник с подробности за голямата авария в града

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 307 | Брой коментари 0
09:03 22.01.2020

Голяма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник променя графика на водния режим в по-голямата част от града.

Освен областния център, засегнати от проблема ще бъдат още град Батановци и 7 села в региона. Аварията е в квартал "Железни заводи". По отстраняването ѝ ще работят екипи от Перник и София. При необходимост действията им ще продължат и през нощта до възстановяване на обичайния график на водоподаване.

"Надявам се, че екипите ще успеят да отстранят аварията по-скоро и режимът ще бъде спазен. Аварията е сериозна – на единия от двата главни водопровода. Засегната е централната градска част на Перник", разкри пред БНТ новият шеф на ВиК-Перник Борислав Иванов.

Авариите са се увеличили драстично от започването на водния режим. Спирането на водата натоварва мрежата сериозно", каза още той.

"3.5 млн. куб. метра е водното ниво на язовир "Студена". След около 10-15 дни ще се стигне до мъртъв обем, но хората не трябва да се притесняват. Водата от мъртвия обем ще бъде пречиствана", допълни Иванов.

"Към монета са подменени кранове и съоръжения по пречиствателната система", разкри управителят на ВиК-Перник.

"Няма законова обосновка за обезщетения на потребителите. Относно качеството на водата – тя е с добри параметри, но при честото спиране на водата има леко замътяване. Съветвам гражданите да я източват за 2-3 минути", завърши Борислав Иванов.     

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени