Уникална дървена статуя на дракон прави полицаят Евгени Димов - тя ще бъде част от новия парк в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 21.06.2018 | Прочитания 11253 | Брой коментари 0
19:44 21.06.2018

Полицаят Евгени Димов е добре познат на перничани – от години той изработва различни фигури от дърво, които дарява на Перник. Последната беше уникална статуя, вдъхновена от кукерска маска. Тя е монтирана в близост до паметника на Кракра Пернишки и се радва на голям интерес.

В момента Димов е зает с изпълнението на изключително голяма фигура  на дракон, която е част от проекта на парка на предизвикателствата, който се строи в местността „Войниковец”.

За изработването на огромния дървен дракон се използват бор и върба, а за главата на дракона липа. Липата е много мека и позволява по-финна изработка. Димов работи вече месец, като очаква всичко да бъде готово  до края на лятото.

Първоначалният замисъл е бил драконът да бъде изправен, но след това е преценено, че една толкова голяма статуя може да е опасна за децата.

Подобна фигура няма никъде в България. Тя ще  бъде единствена. В момента в Бургас има фигура на дракон, но тя е съвсем малка и не е от дърво.

За работата си Евгени няма да вземе никакви пари. Работи съвсем безвъзмездно. Осигуряват му се всички необходими материали за да може фигурата да стане факт.

„Преди години, когато правих първата кампания в помощ на болни деца, Мирослав Мирчев от ДЛВ помогна много сериозно. Сега връщам жеста. ДЛВ изпълняват проекта и ми осигуряват всичко необходимо. Но пари за работа няма да взема” -  пояснява полицаят. Той не крие очакванията си и тази статуя да се радва на голям интерес и да радва хората. Защото това е и целта му – да носи радост на малки и големи , с това, което прави. 

Евгени живее в Перник, но ежедневието му е разпокъсано между родния град и столицата в звеното за борба с масовите безредици.

Много хора се чудят къде е връзката между полицейската работа и необичайното му хоби.

Признава, че всичко е започнало преди 5-6 години, когато при полицейска акция едва остава жив. Тогава, поглеждайки живота от другата му страна решава да се занимава с нещо в полза на хората.

Започва да прави различни неща и да ги дарява. Всяка година с приятели, полицаи и бизнесмени прави дарителски акции за децата с онкологични заболявания

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени