Coca Cola

Уникален център пести средства на пациентите и връща лекари в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 259 | Брой коментари 0
07:44 17.10.2019

Единствен по рода си център за неотложна помощ ще заработи в Радомир. “По този начин няма да е необходимо гражданите от общините Радомир, Земен и Ковачевци да харчат излишни средства за транспорт и да пътуват до София, за да търсят медицинско обслужване. Ще разчитаме на кадри основно от Радомир, като се надяваме със създаването на този център да върнем и много от медицинските специалисти, които сега работят в София. Очаквам този център да вдигне качеството на здравната услуга. Ние сме последователни в действията си и по-малко говорим, а повече действаме”, сподели Пламен Алексиев, кандидат за кмет на Радомир от МК “ГЕРБ-СДС”. Временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров също е на мнение, че инвестицията ще даде значим тласък на здравеопазването в региона. В момента в Радомир има само едно болнично заведение, което се налага да "покрива" 25 000 души.

В центъра ще работят голям брой лекари – педиатри, семейни терапевти, както и медицински персонал. Той ще разполага с модерна клинична лаборатория и стационар, в който пациентите могат да престояват до 48 часа. Новото звено ще разполага с 3 лекарски кабинети, дневен стационар с 4 легла, манипулационна и лаборатория, която се очаква да работи денонощно. От услугите му ще могат да се възползват и жителите на съседните общини Земен и Ковачевци, както и всеки пациент, който е здравноосигурен.

“Ние не конкурираме спешната помощ, а я допълваме и ще си партнираме с нея, защото центърът ще работи всеки ден след 20 часа, през цялата нощ до 8 часа и 24 часа в почивните и празничните дни. Освен това, към центъра ще функционира и колцентър, на който пациентите могат да си записват час за преглед, като уточнявам, че телефонните обаждания към него ще са безплатни. Това ще повиши неимоверно нивото на здравната услуга”, бяха думите на д-р Бранимир Радуилов, управител на МЦ “Поликлиника България” ЕООД, която е инвеститор на проекта. В звеното от страна на инвеститора са вложени над 200 хил. лв. Д-р Радуилов благодари на кандидата на МК “ГЕРБ-СДС” Пламен Алексиев за кмет на Радомир за приноса му като градоначалник за реализирането на този проект.

“Работя като лекар вече тридесет години и не си спомням такова мащабно строителство в Община Радомир. Тези помещения преди години бяха запустели. Искам да направя разликата между спешна и неотложна помощ, и тя се състои в това, че неотложната помощ не включва животозастрашаващи състояния”, бяха думите на д-р Кирил Ангелов, Председател на комисията по здравеопазване в Общински съвет – Радомир.

“Такива неща се случват изключително рядко, центърът е с модерен европейски вид и с голяма значимост за региона. Докато другите говорят, ние работим”, бяха думите на Светослав Кирилов, Председател на Общински съвет – Радомир.

Центърът се очаква да отвори официално врати до края на тази година. Той ще работи по здравната каса, но определени манипулации ще се заплащат допълнително.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени