Ухапан от кърлеж перничанин потърси лекарска помощ, очаква се третиране на тревните площи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2342 | Брой коментари 0

д-р Симеонов
07:20 10.04.2019

Ухапан от кърлеж пациент от Перник е потърсил лекарска помощ в Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица. Това информира  директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов.

Вече сме в период , в който тези вид акари се активизират. По този повод д-р Симеонов посъветва:”Сега е най-благоприятното време да започне пръскането на тревните площи срещу акари, защото тревата е все още малка и ефектът от третирането е голям. Ако се изчака да порасне тревата, се налага първо да се извършва косене, а след това да се пристъпи към третирането на площите, за да има ефект от него”. Д-р Симеонов увери, че във всички филиали на ЦСМП в областта екипите са подготвени да извадят кърлежи и да направят ваксина на ухапания срещу тетанус. „Не съветвам нашите съграждани сами да се опитват да си изваждат кърлежа, защото може да го разкъсат и да остане част от него в кожата. Освен това, наложително е при ухапване да се извърши имунизация срещу тетанус. Не трябва да се подценява ухапването от кърлеж, защото може да се получи като усложнение енцефалит, който да доведе до фатален край. За изваждането на кърлежа пациентите не заплащат нищо, така че съветвам да се търси специализирана медицинска помощ, за да се избегнат евентуални усложнения.”, поясни д-р Симеонов. 


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени