mycomputer.BG

УЕФА прати човек в България за скандалите с БФС

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 248 | Брой коментари 0
08:21 28.11.2019

УЕФА прати свой високопоставен служител с мисия в София - да разнищи въпроса има ли държавна намеса в делата на футбола. Неговото пристигане съвпада и със заседанието на Изпълкома на БФС, което е в четвъртък.

В същия ден у нас ще дойде Тиери Фавр, който е ръководител на отдела за Развитие на националните асоциации, както и един от двигателите на програмата "Хеттрик", която достига до всички европейски федерации. Швейцарецът е фигура с голям опит в европейската футболна администрация, бе един от най-доверените хора на Мишел Платини при неговото управление в УЕФА. В четвъртък той ще има разговор с временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, за да се информира за процесите около българската федерация, пише Dir.bg.

Интересните въпроси за него са дали е имало намеса от държавни органи при взимането на решенията за оттегляне на ръководството на БФС, както и около водените разследвания и полицейски акции в централата на футболната ни федерация.

УЕФА още преди две седмици пита с писмо футболния ни съюз как се е стигнало до оставките в централата в София,които дойдоха след злополучния мач с Англия през октомври. Тогава оттегляне обяви целият Изпълком, начело с президента Борислав Михайлов. Неговата оставка дойде след директни призиви от спортния министър Красен Кралев и премиера Бойко Борисов това да се случи.

В петък Фавр ще пътува от София заедно с българската делегация за Букурещ, където ще е жребият за груповата фаза на Евро 2020. Той познава отлично хората в ръководството на нашия футбол от години и именно затова е избран от УЕФА да провери ситуацията с оставките и внезапните промени около играта у нас./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени